Van Wijk bij Duurstede via Arnhem naar Deventer

Roeien op de nederrijn bij wijk bij duurstede

Het middeleeuwse handelsnetwerk (Hanze) bracht rijkdom en handelsgeest naar Deventer en vele andere steden. Dit jaar wordt het groots gevierd. De organisatie van de Hanzedagen heeft de Dorestat-1 gevraagd acte de présence te geven van 21 tot en met 23 april in Deventer. Op verschillende dagen zullen er (roei)activiteiten zijn met de Dorestat-1. Op zaterdag ligt het schip voor de wal ter bezichtiging. Tijdens de heen en terugreis is er plaats voor betalende belangstellenden(opstappers).

Heenreis

Op woensdag 19 april vertrekt de Dorestat-1 vanuit de Stadshaven naar Arnhem. Afhankelijk van het weer en de wind wordt er op de motor of onder zeil gevaren. Tijdens deze vaartocht is er ruimte voor 11 opstappers die samen met de bemanning het schip naar Arnhem varen.

Roei Evenement

Donderdag 20 april gaat er een roei evenement plaatsvinden op de IJssel. Verschillende teams zullen het schip van Arnhem naar Deventer roeien. Onderweg zal de tijd worden opgenomen om in Deventer vast te stellen wie het snelste het in stukken opgedeelde traject heeft afgelegd.

Vrijdag en Zondag

Tijdens deze twee dagen zal er diverse keren met de Dorestat-1 geroeid gaan worden. Deze dagen worden georganiseerd door de roeivereniging uit Deventer. De schipper en hulpschipper zullen vrijwilligers zijn van de Dorestat-1.

Zaterdag

Zaterdag ligt het schip voor de wal ter bezichtiging en geven vrijwilligers antwoord op vragen. Op de wal zal de display staan over de bouw van het schip.

Terugreis

Na het weekend vertrekt de Dorestat-1 weer richting de thuishaven. Op de terugreis is er plaats voor 10 opstappers. Via welke route de terugreis gaat plaatsvinden is op dit moment nog niet bekend.

Mee varen?

Denkt u zo een bijzondere vaargelegenheid wil ik wel eens meemaken? Dat kan mail met info@vikingschipdorestat.nl om weten wat er mogelijk is.

1 Reactie

  1. Ik heb vernomen dat het Vikingschip op 22 april over de IJssel langs Brummen vaart richting Deventer. Is die datum juist, en is ongeveer bekend op welk tijdstip dit(ongeveer) gebeurt. Ik wil als fotograaf graag in de buurt van het pontveer naar Bronkhorst opnamen van deze bijzondere gebeurtenis maken.
    Met vriendelijke groet,

    Jan loonstra
    Brummen
    06-10225866.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*