Seizoen 2 komt eraan

Roeiriemen voorzien van een nieuwe laklaag

Nadat het vikingschip onder het nieuwe dekzeil in de winterstalling was geplaatst werden alle overige scheepszaken zoals de mast, de zitbankjes en roeiriemen en meer naar de Vikinghal gebracht. Na het nodige schuurwerk werden alle items van één of meerdere nieuwe laklagen voorzien. Al het touwwerk is nagekeken en, waar nodig, opnieuw getakeld en het zeil is droog opgeslagen

Geen stroom

Al eerder dachten derden meer recht te hebben op de spullen die in de Vikinghal stonden dan de vrijwilligers van de Stichting Beheer Vikingschip. Nu was er recent zelfs belangstelling voor de elektriciteitskabels in het gebouw met als gevolg dat er geen stroom meer is in de bouwhal. Nu worden de laatste werkzaamheden verricht bij het licht vanuit kleine generatoren die weer makkelijk mee naar huis kunnen worden genomen.

Nieuw seizoen

Zodra het weer het toelaat zullen enkele vrijwilligers de scheepshuid, waar nodig, nog even van één of meerdere nieuwe lagen lak voorzien. Nu alle scheepstoebehoren een glimmende laag hebben gekregen en de hal niet echt veilig is worden de onderhouden scheepszaken op andere plaatsen onder gebracht zodat bij de begin van het tweede seizoen een vliegende start kan worden gemaakt.

De gelakte bankjes staan te glimmen in de zon.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*