Vaartochten met het vikingschip Dorestat-1

Het vaarseizoen voor groepsvaarten is van 1 april tot en met 30 september, met afhankelijk van het weer een uitloop in oktober. Voor de zogenaamde opstapvaarten, de Riviervaart en Avondvaart, kan er vanaf 1 mei op individuele basis geboekt worden.

Het vikingschip Dorestat-1 maakt elke zaterdag om 14.00 uur een riviervaart over de Nederrijn vanuit de Wijkse haven, waarvoor er individueel ingeschreven kan worden.
Ook is er 1x per maand een avondvaart. Deze tocht is ook te boeken als groepsvaart voor een groep van minimaal 2 tot maximaal 12 personen.
In de schoolvakanties worden er speciale vaarten voor kinderen georganiseerd.
Op al onze tochten geldt een minimum leeftijd van 6 jaar voor de deelnemers.

Ook is het mogelijk om een keer mee te gaan op een zeiltocht en/of roeitocht of deel te nemen aan een roeiclinic.

​Een extra variant is de combinatie met het museum Dorestad voor schoolklassen. Het museum biedt lessen over Vikingen aan, dat gecombineerd kan worden  met een vaartocht met het vikingschip Dorestat-1. Voor informatie museum Dorestad.

Het vikingschip Dorestat-1 is ook te huur voor commerciële bedrijfsactiviteiten.
Vul het contactformulier in voor informatie of vragen hierover, zodat in onderling overleg afgestemd kan worden wat er mogelijk is en wat hiervoor het tarief is.

Opstapplaats: Stadshaven van Wijk bij Duurstede, achter de (haven-) parkeerplaats tegenover de molen. Fietsen moeten voor het hek geplaatst worden.

Capaciteit: Maximaal 12 personen (ook voor groepsvaarten), waarbij met een minimale leeftijd van 6 jaar voor kinderen rekening gehouden moet worden.

Tip: Neem regenkleding mee bij slecht weer (liever geen paraplu).

Er wordt altijd gevaren tenzij de schippers het afgelasten. Dan wordt er afgebeld.

​Een reservering aanvragen?