Vaartochten met het vikingschip Dorestat-1

​​Het vaarseizoen voor groepsvaarten is van 1 april tot en met 30 september, met afhankelijk van het weer een uitloop in oktober. Voor de zogenaamde opstapvaarten, de Riviervaart, Bosscherwaardenvaart en Avondvaart, kun je op individuele basis boeken vanaf 1 mei.

Het vikingschip Dorestat-1 maakt elke zaterdag om 14.00 uur een riviervaart over de Nederrijn vanuit de Wijkse haven, waarvoor je je individueel kunt inschrijven. Ook is er 1x per maand een avondvaart en een vaart naar de Bosscherwaarden. Deze tochten kun je ook boeken als groepsvaart met een groep van minimaal 2 tot maximaal 12 personen. In de schoolvakanties worden er speciale vaarten voor kinderen georganiseerd.

Ook is het mogelijk om een keer mee te gaan op een zeiltocht en/of roeitocht of deel te nemen aan een roeiclinic.

​Een extra variant is de combinatie met het museum Dorestad voor schoolklassen. Het museum biedt lessen over Vikingen aan, dat kan gecombineerd worden  met een vaartocht met het vikingschip. Voor informatie museum Dorestad.

Het vikingschip Dorestat-1 is ook te huur voor commerciële activiteiten van je bedrijf. Stel uw vraag via ons contactformulier, zodat wij een passende offerte kunnen versturen.

Opstapplaats: Stadshaven van Wijk bij Duurstede, achter de (haven-)parkeerplaats tegenover de molen. Fietsen moeten voor het hek geplaatst worden. De schipper haalt je daar op en loopt met jullie naar het schip.

Capaciteit: Max. 12 personen (ook voor groepsvaarten).

Tip: Neem je regenkleding mee bij slecht weer (liever geen paraplu).

Er wordt altijd gevaren tenzij de schippers het afgelasten. Dan wordt er afgebeld.

​Wil je een reservering aanvragen, klik op VVV. De VVV zal uw reservering verder afhandelen