Sealions op het vikingschip

sealions op het vikingschip

Vanmorgen voer de Dorestat-1 naar de jachthaven de Lunenburg om een groep (Verkenners) van de Sealions kennis te laten maken met het Vikingschip. Net na 10.00 uur vertrok de groep op de motor richting de Lek. Vlak voor het opvaren van de rivier werd uitgelegd wat de bedoeling van de ochtend was. Eerst een uur roeien en dan terug onder zeil.

Roeien

Nadat een ieder elkaar geholpen hadden de riemen in de dollen te doen ging het roeiend richting Beusichem. De tegenwind maakte het roeien zwaar. Besloten werd de motor stationair bij te laten staan. Al snel hadden zat het ritme er goed in. Onderweg werd diverse keren gewisseld en konden de niet roeiers het schip sturen. Na een uur en een flinke regenbui waardoor iedereen goed nat was geworden werden de roeiriemen opgeruimd en het schip gereed gemaakt voor het zeilen.

Zeilen

Nadat het zeil en de zeilschoten gereed gemaakt waren kon het zeil gehesen worden. Drie sealions hielpen het zeil hijsen en de overigen begeleiden het zeil. Al snel kon de motor uit en was het schip onder zeil. Met een aardige westen wind in het zeil ging het weer richting de Dode Arm. Onderweg werd nog gewisseld van stuurman en stuurvrouw. Na een klein uur zeilen werd voorbij jachthaven de Lunenburg op de ‘Dode Arm’ het zeil gestreken en alles opgeruimd. Foto’s van vandaag zijn hier te zien.

Toekomst

De intentie is om in het nieuwe seizoen vaker samen het water op te gaan. De eerste ontmoeting was geslaagd. Evaluatie van deze ontmoeting moet uitwijzen hoe en wanneer er weer samen gevaren gaat worden.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*