Eilanddiner seizoen 2

Eiland diner Eiland van Maurik

Het spontane initiatief van vorige seizoen, om met de roeiploegen van dinsdagavond en woensdagmorgen, samen een gezellige avond te hebben, werd dit seizoen voortgezet. Gisterenavond was er een gezellig, met heerlijke zelfgemaakte gerechten, stranddiner op het Eiland van Maurik(EvM). Met de Dorestat-1 en een bijboot vertrokken om 19.00 uur 18 roeiers naar het EvM. Na de gezellige avond meerde na een prachtige terugvaart het schip om 21.30 uur weer aan in de Stadshaven

Tweede seizoen

Tijdens het tweede roeiseizoen van de Dorestat-1 is het aantal roeiers met 14 mensen gegroeid. Bij aankomst stelden de roeiers die elkaar nog niet kenden zich aan elkaar voor. Om het aantal deelnemende mensen te kunnen vervoeren was een extra boot nodig. Een sloep van één van de roeiers bracht uitkomst. Nadat alle (koel) tassen en andere strandattributen aan boord waren gebracht, vertrokken de schepen om 19.00 uur naar het EvM.

Huishoudelijk

Na aankomst op het EvM werd vlot de bagage naar het strand gebracht. Door de waterstand moesten diverse broeken worden opgestroopt of worden uit gedaan om niet nat te worden. Tijdens het heerlijke eten en drinken werd bijgepraat en ook nog wat huishoudelijke mededelingen gedaan over de op handen zijnde Lekkodagen. Hierna gingen drie dames zwemmen en anderen een rondje maken over het kleine eiland.

Prachtige luchten

De zon zakte langzaam achter de horizon een goede gelegenheid om veel en vooral mooie foto’s en video’s te maken. Op de terugweg poseerde Natasja nog bij een mooie lucht met haar gebreide ‘viking’ helm voor een mooie silhouetfoto. Om 21.30 uur meerde de Dorestat-1 na een geslaagde avond weer af in de Stadshaven. 

Ook eens roeien

Wilt u ook eens ervaren hoe het is om met het Vikingschip te roeien, dat kan. We hebben dit seizoen alleen nog 4 plaatsen op woensdagmorgen. Reserveren kan via de ticketshop.

Meer foto’s van deze geslaagde avond zijn te zien in een album op onze Facebook pagina.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*