‘Eiland Diner’ roeiers

"Eiland diner" 2022 bij het Eiland van Maurik

Een avond roeien werd gisterenavond ‘opgeofferd’ om met de beide roeiploegen (dinsdagavond en woensdagmorgen) samen een gezellige avond te hebben.

Roeiteams

Buiten de (vaste) bemanning komen de dinsdag en woensdag roeiers elkaar niet (vaak) tegen. Om daar verandering in te brengen werd voorgesteld om op een mooie avond samen te gaan eten. E.e.a. werd enthousiast ontvangen. Er werden wat kolommen aangemaakt in het on-line roeischema waar normaal iedereen aangeeft of hij/zij wel niet komt. Nu kon een ieder zijn gerecht daar vermelden. Al snel was het schema gevuld met allerhande koude en warme lekkernijen.

Op de motor

Om 19.00 uur ging de motor aan en werden reddingsvesten een krat, tassen, en rugzakken aan boord getild en konden de trossen los. De roeiriemen bleven deze avond in het rek.

Net na 19.30 uur werd het schip zachtjes een strandje bij het eiland van Maurik op gevaren. Je kon zien dat roeiers gewend zijn in een team te werken. Binnen enkele minuten waren alle kleden uitgevouwen, schip ontladen en het eten gereed gezet en kon het eerste drankje worden ingeschonken.

Verhalen

Terwijl er iemand ging zwemmen werden de eerste verhalen en ervaringen gewisseld. Nadat iedereen genoeg had gegeten en gedronken werd om 21.00 uur alles weer opgeruimd en  het strand schoon achtergelaten. Iedereen klom via een laddertje weer aan boord, bracht de verlichting van het schip aan en waren klaar voor de terugvaart. Na het afmeren in de schemering in de stadshaven werd duidelijk dat een avond als deze voor herhaling vatbaar is.

Meedoen?

Niet alleen op een avond als deze is het ontspannen. Het roeien op dinsdagavond en woensdagmorgen is ook ontspannen in de buitenlucht door inspanning. Wij hoeven nooit ergens op tijd te zijn. Wil je weten of het ontspannen roeien wat voor jouw is stuur een mailtje via het contactformulier op de website en we maken een afspraak om een keer mee te roeien en kennis te maken met het schip en aanwezige roeiers.

1 Reactie

  1. Leuk om te zien dat zo’n spontaan idee leidt tot een super fijne avond. Gezellige groep, een prachtig schip en een heerlijke zomeravond. Beter kan niet. Ina

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*