Weekend Muiden 23-24 april geslaagd

Muiden 230422 zeilen
De eerste zeiltocht op het Markermeer.

De eerste grote onderneming met het vikingschip is zeer geslaagd. Op vrijdag 22 april voeren drie bemanningsleden het schip via het Amsterdamrijn kanaal naar Muiden. Eén van de leden van de bemanning bleef op het schip overnachten.

Zaterdag

Zaterdag om 9.00 uur verzamelden belangstellenden en bemanning zich bij het schip die aan de steiger lag bij de Royal Netherlands Yacht Club (RNYC) in Muiden. Nadat de boottent van de overnachter was afgebroken en de niet benodigde spullen aan de wal waren gebracht werd de zeilhuif verwijderd en vertrok het schip naar het Markermeer. Na de eerste spannende zeiltocht gingen twee verschillende teams roeien met het schip. In verband met de harde wind en het onstuimige water werd achter de dijk van Muiden geroeid om het niet al te zwaar te maken voor de roeiers. Na het roeien vertrok het schip na de middag voor een tweede zeiltocht. Na verschillende keren wenden en keren en enkele lange slagen werd laat in de middag voldaan richting de haven gekoerst. Met alleen maar blije en bruin gekleurde gezichten vertrokken opstappers, roeiers en zeilers huiswaarts. Opnieuw bleef een bemanningslid in de boottent op het schip overnachten.

Zondag

Omdat er geen roeiers zich hadden aangemeld werd het programma iets verlaat. Rond 10.00 uur waren alle zeilers aanwezig en werd het schip gereed gemaakt voor vertrek . Er werd tot net na de middag gezeild. Na het middageten stapte de bemanning en enkele opstappers aan boord voor de laatste ronde van ruim drie uur zeilen. Na een laatste keer afmeren tegenover het Muiderslot en een drankje aan de stamtafel van de bar van onze gastheer (RNYC) ging een ieder naar huis.

Maandag

Maandag werden drie bemanningsleden naar Muiden gebracht met de auto en zij zorgden er voor dat het schip ’s avonds weer veilig in de thuishaven kwam te liggen. Aankomende dagen wordt het reguliere programma weer opgepakt.

De doelstelling oefenen zeilen en roeien op groot water is volledig gehaald. Het weer zat ook enorm mee!

Foto’s van dit weekend kunt u terugzien op onze Facebook pagina. Een videoverslag van het weekend vindt u op YouTube.

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*