Geslaagd eilanddiner 3

Door weersomstandigheden werd het derde “eilanddiner” (van de roeiers van het vikingschip) dit jaar een week naar achteren verplaatst. Het pakte goed uit want het was prachtig weer tijdens deze wederom geslaagde avond. Dit keer werd niet gekozen voor het Eiland van Maurik en werd er naar de Gravenbol gevaren.

Hoog gras

Nadat de Dorestat-1 vlot was afgemeerd aan de wal aan de noordzijde van de Gravenbol werden de tassen aan de kant gebracht. Er werd een plek gekozen waar vandaan de deelnemers, tijdens het eten en de gesprekken, de zon achter de horizon konden zien zakken. Op het hoge gras werden handdoeken en kleden gelegd. In het midden werd al het zelfgemaakte eten uitgestald. Aan enkele gerechten werd nog de laatste hand gelegd voordat iedereen plaats nam met eigen beker, bord en bestek rond het eten.

Bubbels

Nadat iedereen een plekje had gevonden werd er, ja ook met bubbels, geproost op een gezellig avond. Vlot gingen de borden van hand tot hand om van alle gerechten een beetje op te scheppen. Op een gasstel werd pindasaus warm gemaakt en op een kleine bbq werden worsten en spareribs opgewarmd. Na een uur gingen de eersten een rondje wandelen en ontstonden er kleine groepjes waar over diverse onderwerpen werd gesproken.

Terug

De temperatuur zakte na anderhalf uur snel en vesten en truien gingen aan. Tijd om in te pakken en terug te varen. Vlot werden de borden, schalen en afval opgeruimd en werden de spullen terug gebracht aan boord. Bij invallende duisternis werd afgemeerd aan de bekende steiger in de Stadshaven.

2 Reacties

  1. Mooie foto’s en een geslaagd evenement. Goed georganiseerd. Leuk om elkaar zo te kunnen ontmoeten en beter te leren kennen. Volgend jaar weer👍🕺

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*